Spring naar inhoud

TicketBox

Case Serie Beveiligde tickets
Opdrachtgever TicketBox – Staatsloterij / KNVB
Jaar 2005 / 2009

I F   C o m m u n i c a t i o n   A w a r d   2 0 0 5..·..C a t e g o r i e   ”  t o o   g o o d   t o   b e   t r u e °

Tot 2008 was TicketBox onderdeel van de Staatsloterij, en verkochten ze 3 verschillende beveiligde tickets: Een algemene voor pretparken, (dance)evenementen en sportwedstrijden, een ticket voor voetbalwedstrijden in het algemeen en één voor wedstrijden van het Nederlands Elftal in het bijzonder.

 
De tickets zijn ontworpen binnen de door Fabrique ontwikkelde campagnestijl. Zichtbaar en onzichtbaar voor het blote oog zijn de tickets voorzien van verschillende beveiligingskenmerken. Met behulp van een loep wordt bijvoorbeeld zichtbaar dat de foto’s eigenlijk zijn opgebouwd uit micropatronen, piepkleine illustraties van juichende mannetjes en, op de voetbaltickets, voetballertjes. Op alle tickets zijn microteksten te vinden, is fluorescerend groene inkt gebruikt en is op de achterzijde een hologram zichtbaar met het logo van TicketBox, waarin het woord TicketBox is uitgestanst. De serie is in 2005 onderscheiden met een IF Communication Award.
  
In 2008 is TicketBox overgenomen door de KNVB. Het algemene ticket en het ticket voor het Nederlands elftal zijn uit productie genomen. Het voetbalticket is gebleven en heeft een kleine restyle gekregen, waarbij alle referenties aan de Staatsloterij zijn verwijderd.